Contacteer ons: 03 280 8 000

Ford Technologiën

Een Ford zit boordevol met verschillende technologieën waardoor u nog meer van uw rit kan genieten. 
Ontdek hieronder enkele van deze technologieën, bekijk ze in actie op onze "Go Further" pagina, of ervaar ze zelf tijdens een testrit.

Sommige van onderstaande technologieën kunnen standaard zijn, terwijl andere technologieën optionele extra's zijn of alleen beschikbaar zijn op bepaalde modellen.

Ford SYNC met AppLink

Ford SYNC met AppLink is een geavanceerde versie van Ford SYNC met Emergency Assistance. Het is een technologie waarmee u uw favoriete apps op uw smartphone kunt gebruiken via Voice Control, het audiosysteem van uw wagen, de bedieningen op het stuur, het multifunctioneel display en de middenconsole.

Ford SYNC met Emergency Assistance

Met Ford SYNC kunt u uw muziek bedienen en telefoongesprekken voeren op uw gsm met behulp van eenvoudige, gesproken opdrachten. SYNC leest zelfs de sms-berichten die naar uw gsm worden verzonden hardop. Dit betekent dat u volledige kunt focussen op de weg en uw rijplezier.

Bluetooth® met Voice Control

Bluetooth® met Voice Control laat u toe om handsfree oproepen te maken en te ontvangen, muziek te selecteren, richtingaanwijzingen te krijgen en zelfs de temperatuur te regelen gewoon met een gesproken opdracht.

Adaptieve koplampen met Ford Dynamic LED Technology

Deze koplampen volgen de weg wanneer u aan het stuur draait, en optimaliseren zo uw zicht. Uw zicht wordt nog verbeterd door de traditionele lampen te vervangen door leds, die een intens helder en natuurlijk licht projecteren. Zij dienen tevens als dagrijverlichting. De Ford Dynamic LED Technology kan ook het lichtpatroon van de koplampen aanpassen op basis van uw snelheid en de omstandigheden. Acht verschillende modi omvatten specifieke instellingen voor wanneer u in de stad, op landweggetjes, autosnelwegen of in slecht weer rijdt.

Opblaasbare veiligheidsgordels

Bij een botsing worden deze veiligheidsgordels opgeblazen, waardoor de krachten van de impact verdeeld worden over een gebied op het lichaam dat vier keer groter is dan bij gewone veiligheidsgordels. Door de druk op de borstkas te beperken en de beweging van hoofd en nek beter te controleren, kan deze innovatieve technologie de kans op letsels doen dalen.

EcoBoost benzinemotor

De revolutionaire 1.0 liter EcoBoost benzinemotor levert het vermogen (bij 100 pk of 125 pk) dat men van een 1.6 liter zou verwachten. Toch verbruikt hij 20% minder brandstof dan andere vergelijkbare benzinemotoren. Eigenlijk lijkt het brandstofverbruik meer op dat van een diesel. De 1.0 liter EcoBoost benzinemotor werd in 2012, 2013, 2014 én 2015 door een jury van journalisten uit 35 landen verkozen tot “beste motor in de categorie tot 1 liter”.

Active City Stop

Het innovatieve Active City Stop-systeem helpt u om botsingen te voorkomen in langzaam rijdend verkeer bij snelheden onder 30 km/u (op sommige modellen zelfs tot 50km/u). Als het systeem detecteert dat de auto voor u plotseling stopt, zal het automatisch de remmen activeren.

Pre-Collision Assist

Pre-Collision Assist detecteert bewegende voorwerpen bij alle snelheden. Als een mogelijke botsing wordt waargenomen en de bestuurder niet reageert, stuurt de functie een visuele en akoestische waarschuwing naar het cluster (Forward Alert) en past daarna een gemiddelde remkracht toe.

Active Park Assist

Active Park Assist helpt u manoeuvreren in kleine parkeerplaatsen die slechts 20% langer zijn dan de auto. Met een druk op de knop controleren de sensorsen van dit innovatieve systeem of er voldoende parkeerruimte is. Het systeem manoeuvreert vervolgens automatisch: u hoeft alleen de instructies op het scherm te volgen en het gaspedaal, de koppeling en rem te bedienen.  

Handenvrije kofferklep

Deze automatische functie op Kuga is bijzonder handig wanneer u de handen vol hebt. U hoeft alleen maar uw voet heen en weer te bewegen onder de achterbumper, en de kofferklep opent en sluit vanzelf. Het systeem werkt met twee sensoren onder de achterbumper, die herkennen wanneer het elektrische veld verstoord wordt door uw voet. Wanneer dit gebeurt, wordt er een signaal verzonden naar de auto om de kofferklep te openen of te sluiten. Dit systeem functioneert alleen als u uw sleutel bij u hebt.

Easy Access-deursysteem

Wanneer u bij de B-MAX de voordeuren en de schuifdeuren achteraan opent, ontstaat een ongehinderde 1,5 meter brede doorgang aan elke autozijde. Dit maakt in- en uitladen en in- en uitstappen veel gemakkelijker. Het unieke systeem van de B-MAX maakt dit mogelijk doordat de ultrastevige geïntegreerde centrale zuil slim in de deuren verborgen is en niet in de zijkanten van het koetswerk is opgenomen.

MyKey

MyKey is een unieke technologie waarmee u een aantal van de  belangrijkste functies van uw Ford kunt beperken. U kunt bijvoorbeeld de maximumsnelheid begrenzen, het maximumvolume van het geluidssysteem instellen en een waarschuwing geven aan de bestuurder om zijn/haar veiligheidsgordel vast te maken. Als u ooit de sleutels aan iemand anders uitleent, mag u extra gerust zijn dat u bijdraagt tot hun veiligheid in de auto. 

Lane Keeping System

Lane Departure Warning (LDW) waarschuwt u voordat de auto het rijvak verlaat door uw stuur te laten trillen en geeft een visuele waarschuwing op uw bestuurdersinformatiecluster. De trilling heeft drie regelbare gevoeligheidsinstellingen. Als u te traag of niet op de Lane Depature Warning reageert, zal de Lane Keeping Aid (LKA) u stuurbijstand geven om ervoor te zorgen dat u in het juiste rijvak blijft.

Traffic Sign Recognition

De innovatieve Traffic Sign Recognition-technologie identificeert verkeersborden en geeft ze weer op het instrumentenpaneel. Het zal zelfs knipperen wanneer u de snelheidsbeperking overschrijdt, zodat u veilig rijdt zonder gevaar voor snelheidsboetes.

Blind Spot Information System

Het dodehoekwaarschuwingssysteem gebruikt radarsensoren om voorwerpen te zien die u misschien niet opmerkt, zoals voertuigen in uw blinde hoek, aan beide zijden van uw auto. U wordt gewaarschuwd door een duidelijk zichtbaar oranje lichtje in de zijspiegel aan bestuurderszijde.

Bestuurderswaakzaamheidssyteem

De Driver Alert is ontworpen om uw rijgedrag voortdurend te controleren en elke afwijking te detecteren die door vermoeidheid werd veroorzaakt. Er verschijnt een waarschuwingssymbool op de display, om een pauze voor te stellen. 

Achteruitrijcamera

De achteruitrijcamera geeft op een ingebouwd scherm in de middenconsole weer wat er achter uw voertuig gebeurt. Behalve het weergeven van dingen die u misschien niet gezien heeft, toont hij ook virtuele lijnen die u helpen de auto zelfs in de kleinste ruimte te parkeren. Als extra gemak wordt de achteruitrijcamera automatisch ingeschakeld wanneer u de achteruitversnelling selecteert.

Quickclear elektrische voorruitontdooiing

Met een druk op de knop activeert u onzichtbare verwarmingselementen, die snel ijs en sneeuw doen smelten - zo hoeft u niet te krabben.

Ford Easy Fuel

Dit systeem maakt het vrijwel onmogelijk om de verkeerde brandstof te tanken, want een verkeerd mondstuk past gewoonweg niet. En aangezien Easy Fuel een doploos systeem is, hoeft u nooit meer een vuile brandstofdop aan te raken.

Torque Vectoring Control

Torque Vectoring Control reageert 100 maal per seconde op de weg. (Dat is 33 keer sneller dan een knipoog.) Het systeem gebruikt deze informatie dan om de hoeveelheid vermogen en remkracht tussen de twee voorwielen herhaaldelijk te balanceren. Dit maximaliseert de baanvastheid en levert een scherpere besturing, zodat u vlot bochten en golvingen in de weg neemt.

Meer informatie nodig?

Al onze medewerkers staan volledig tot uw beschikking. Contacteer ons voor meer informatie.